Hong Kong kauppaketju

hong kong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 2006, kun yhteistyö Crafthousen kanssa alkoi, Hong Kongilla oli akuutti tarve uudistaa kassajärjestelmänsä. Seuraavien vuosien aikana kassajärjestelmästä alkanut projekti on laajentunut toiminnanohjausjärjestelmäksi, joka sisältää kaikki keskeiset Hong Kongin tarvitsemat toiminnot. Tämän on mahdollistanut yhdessä tekemisen, kasvamisen ja jatkuvan kehittämisen periaate. Syntyneet tarpeet ovat laajentaneet järjestelmää pala palalta haluttuun suuntaan. Hong Kong avasi 26. myymälänsä.

Järjestelmä on looginen ja helppokäyttöinen

Yksi valintaperuste Crafthousen puolesta oli asiaan sitoutunut järjestelmän isä – Sami Nurmisto – jolla on ollut kaikki pelissä alusta alkaen. Jatkuvaan järjestelmän laajentamiseen ja kehittämiseen oli sitouduttava sataprosenttisesti. Kaikki halutut ominaisuudet onkin saatu mukaan. Lopputuloksena on loogisesti toimiva ja helppokäyttöinen järjestelmä, johon sisään pääsemiseksi ei tarvita pitkiä koulutuksia. Hong Kong -tavaratalojen toimitusjohtaja Matti Vassinen antaa kuitenkin yhden kehityspalautteen: ”Kehitys menee eteenpäin sellaisella vauhdilla, että dokumentointi ei aina pysy perässä. Tärkeintä on tietenkin toimivuus ja käytettävyys, mutta dokumentointiin voisi panostaa nykyistä enemmän”, hän toteaa.

Kassajärjestelmä on kasvanut toiminnanohjausjärjestelmäksi ”ketterästi”

Kassajärjestelmän perustehtävästä rahastuksesta on laajennuttu valikoiman- ja varastonhallintaan, laskutukseen, jne. Jotta kehitys pysyy kurssissa ja aikataulussa, käyttöön on otettu ”ketterä”- kehitysmenetelmä. Sen mukaisesti yhden kuukauden jaksoissa määritellään aina uudet tarpeet ja kehityskohteet, joiden perusteella Crafthouse resurssoi henkilöstönsä niin, että toteutus onnistuu seuraavan kuukauden aikana. Ikuisuusprojekteja ei siis ole, vaan valmista tulee pala palalta. Isommilta toimijoilta vastaavaa nopeaa joustavuutta ei välttämättä aina löydy.

Kaksi kovalevyä ja on-site huoltotakuu

Isoin osa Hong Kongin kassajärjestelmän laitteista on Hewlett-Packardin ”rautaa”. HP:n kassalaitteissa on kaksi kovalevyä, joten peilauksen ansiosta turvallisuustaso on erittäin korkea. Esimerkiksi yhden kovalevyn mahdollinen rikkoutuminen ei aiheuta ongelmia. Hewlett-Packard tarjoaa kaikille laitteilleen – myös oheislaitteille – viiden vuoden on-site huolto- ja varaosatakuun. Markkinointijohtaja Markus Vihavainen toteaakin, että ”hetken varmaan pärjäisi ilman yhtä kassaakin, mutta arvostan nopeaa ongelmien hoitamista paikan päällä.”