Orkla Confectionary & Snacks Finland Ab makeiset

Makeisbrändi Pandan tehtaanmyymälä Vaajakoskella ei ole mikään ihan tavallinen tapaus. Valikoima vaihtelee koko ajan sillä myymälässä myydään sitä, mitä tehtaalta kulloinkin tulee: priimatavaran jäännöseriä, vientituotteita ja kakkoslaatua.

”Ei tämä ihan normaalia ole”. Tuotteita tulee joka suunnasta, myymäläpäällikkö Niina Hurskainen nauraa. Onneksi vuonna 2008 käyttöön otettu Kassa.fi -järjestelmä auttaa pitämään tuotevalikoiman kurissa.

– Järjestelmään on tosi helppoa rakentaa esimerkiksi tuoteperheitä, kun saamme tehtaalta vaikkapa viittä erilaista saman makeissarjan pussia myytäväksi, Hurskainen kertoo.

Vanha järjestelmä oli pakko korvata

Aikaisemmin käytössä oli yli 10 vuotta vanha kassajärjestelmä joka tuli tiensä päähän. Eräänä kauniina aamuna kassa ei lähtenyt lainkaan käyntiin, Hurskainen muistelee. Nyt moni asia hoituu paljon kätevämmin, Hurskainen kiittelee erityisesti selkeää ja helppokäyttöistä raportointia.

– Tiettyjä asioita seuraan päivittäin, ja esimerkiksi budjetoinnin yhteydessä katson järjestelmästä tuotteiden menekkitietoja ja muita tunnuslukuja. Tiedot ovat todella helposti saatavilla, Hurskainen sanoo. Tietojen analysointia helpottaa sekin, että nyt varsinainen tehtaanmyymälä sekä erillinen, kerran viikossa avoinna oleva henkilökunnan myymälä, ovat samassa järjestelmässä ja kaikki tiedot kerääntyvät yhteen paikkaan.

Helppokäyttöinen kassaohjelma sopii loistavasti kausityöntekijöille

Myös kassaohjelman helppokäyttöisyys saa kehuja. Pandan tehtaanmyymälässä käy opiskelijoita satunnaisesti tunti- ja kausitöissä. Uusien työntekijöiden opastaminen käy käden käänteessä.

– Myös lahjakorttimyynti sujuu tosi näppärästi. Aiemmin kirjasimme tietoja vihkoon ja kikkailimme kassakoneen kanssa. Nyt lahjakorttimyynti on osa normaaleja kassatoimintoja, Hurskainen sanoo.

Seuraavaksi Pandalla aiotaan tarttua varastonhallintaan. Inventointi hoituu toistaiseksi käsin, mutta Hurskainen miettii jo kätevien mobiilien lukulaitteiden hankintaa. – On hyvä, että Kassa.fi tarjoaa paljon mahdollisuuksia jatkokehitykseen ja toiminnan laajentamiseen.