Peroba lounaskahvila ja sisustuskauppa

IMG_3217

Yrityksellämme on kaksi toimialaa – sisustusliike ja lounaskahvila. Vuonna 2008 aloitimme sisustus- ja huonekaluliikkeellä. Kesäkuun alussa 2014 avasimme myös kahvilan Leppävaaraan. Alun perin oli tarkoitus avata myös Leppävaaraan sisustusliike ja sen yhteyteen pieni kahvila. Kahvilapuoli on kuitenkin asiakkaiden toiveista laajentunut ja sisustusesineet jääneet kokonaan pois.

Kun avasin sisustusliikkeen, minulla oli vain kannettava tietokone, maksupääte ja Excel-taulukko, johon kirjoitin käsin kaikki myynnit. Yhteistyö Crafthouse Oy:n kanssa alkoi sattumalta kun heidän myyjänsä käveli liikkeemme ohi ja päätti astua sisään. Ja sitä oli jo odotettukin.

Meillä ei ollut kassajärjestelmälle tarkkaa spesifikaatioita. Halusin sellaisen kassan, johon voin tallentaa kaikki tuotteet, osto- ja myyntihinnat, kappalemäärät sekä päivämäärät. Avasimme samoihin aikoihin myös verkkokaupan ja tarvitsimme kassajärjestelmän, joka toimisi yhdessä verkkokaupan kanssa. Nyt verkkokaupasta ostetut tuotteet vähentyvät automaattisesti varastosta, eikä minun tarvitse tehdä sitä itse käsin. Näin voimme helposti ylläpitää samaa varastoa fyysisellä liikkeellämme sekä verkkokaupallamme.

Meillä on yksi kassa kahvilassa ja yksi sisustusliikkeessä. Kahvilassa pääsee kassajärjestelmän avulla seuraamaan myyntiä todella tarkasti. Seuraan aina päivän sekä kuukauden myyntiä ja halutessani pystyn vertaamaan näitä vaikka edellisen vuoden kesäkuun myyntiin. Voin eritellä ja seurata mikä tuote tuo eniten tuloja ja tehdä sen perusteella analyysejä. Sisustuspuolella myynnin seuranta ei ole niin tärkeää koska kassavirta on tasaista, vaikka tuotteita onkin paljon enemmän. Toimivan varastokirjanpidon avulla pääsemme joustavasti seuraamaan mitä tuotteita varastossa on ja mitä pitää tilata lisää. Lounaskahvilassa taas on vaatimuksena mahdollisuus käyttää lounasseteleitä sekä maksutapahtuman nopeus. Eli lähestymistapa on näiden kahden välillä erilainen.

Tällä hetkellä meillä on kaksi eri Kassa.fi tuotetta käytössämme – vanhempi tietokoneelle asennettava järjestelmä joka toimii meillä vain lokaalisti ja kahvilassa uudempi verkon kautta toimiva järjestelmä. Hankimme kahvilan puolelle uudemman Kassa.fi -järjestelmän koska se on saatavilla pilvipalveluna ja meillä on tarkoituksena ottaa se käyttöön myös sisustusliikkeessämme. Silloin voisin Leppävaarasta käsin katsoa mikä on ollut päivän myynti Fredrikinkadun liikkeessämme. Sisustusliikkeen järjestelmän päivittäminen uuteen ja toimipisteiden etähallinnointi onkin lähitulevaisuuden suunnitelmamme.

Tämä järjestelmä on aika paljon parempi kuin Excell-taulukko. Ilman muuta tämänkokoisessa yrityksessä pitää olla kassajärjestelmä.