HELPPOA RAHAA

Rahanlaskenta on asia, joka yhdistää joka ikistä myymälää koosta ja myyntiartikkeleista riippumatta. Kun jotakin myydään, saadaan vastineeksi rahaa, joka pitää laskea ja tilittää. Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin. Saman asian voi nimittäin tehdä hitaasti ja hankalasti – tai sitten helposti ja nopeasti.

Monissa myymälöissä eurot räknätään joka ilta käsin, minkä jälkeen summat kirjataan paperille. Toisissa taas käytetään moderneja rahanlaskulaitteita, jotka laskevat rahat nopeasti, varmistavat setelien aitouden ja siirtävät laskentatiedot automaattisesti kassajärjestelmään.

Ero on selkeä jo pelkässä rahanlaskutilanteessa: käsipelillä laskentaan kuluu helposti puoli tuntia tai pidempään, kun taas modernin teknologian avulla homma hoituu muutamassa minuutissa.

Ei mikään vähäpätöinen asia, sillä laskenta tehdään yleensä kalliina iltatyönä. Mieti, kuinka paljon rahaa säästäisit, kun työntekijät voisivat päättää vuoronsa joka ilta puoli tuntia aiemmin. Pelkästään näiden säästöjen vuoksi rahanlaskentalaitteisto ja -ohjelmisto maksavat itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa.

Tämä on kuitenkin vasta jäävuoren huippu. Kun rahanlaskenta automatisoidaan, ja tiedot kerätään kassajärjestelmään, syntyy useita hyötyjä. Kirjanpidon ja pankin tarvitsemat raportit muodostuvat automaattisesti ja voidaan toimittaa eteenpäin sähköisesti.

Lisäksi laskennasta kertyy järjestelmään tilastoja muun muassa myymälä-, kassa- ja työntekijäkohtaisista lukemista, mikä helpottaa valvontaa ja auttaa vähentämään hävikkiä. Automaattinen laskenta myös vähentää virheitä, joita käsin laskettaessa syntyy helposti.

Rahanlaskulaitteisto yhdistettynä laskentaohjelmaan on siis erittäin rahanarvoinen juttu. Seteleitä näillä laitteilla ei sentään voi painaa, mutta helppoa rahaa ne kauppiaille silti tuottavat – niin nopeasti niiden avulla syntyy säästöä.

 

Crafthouselta saat nyt Eurosecin rahanlaskentalaitteistot sekä laskentaohjelmiston, joka sopii yhteen useimpien kassajärjestelmien kanssa. Kysy lisää!