VERKKOLASKU LASKEE KULUT ALAS

Mitäs tuumaisit, jos teillä hoituisi myyntilaskutus automaattisesti, ilman että laskuttajien ja reskontran hoitajien tarvitsee olla edes töissä? Se onnistuu, kun käytätte Kassa.fi -järjestelmän verkkolaskuominaisuutta.

Verkkolasku on sähköinen lasku, jonka tiedot ovat automaattisesti käsiteltävissä ja josta voidaan tuottaa tietokoneen näytölle tuttu paperilaskun näköinen näkymä.

Verkkolasku yleistyy vauhdilla. Itellan tuoreen tutkimuksen mukaan jo lähes 50 prosenttia suomalaisista yrityksistä ja kuluttajista vastaanottaa kuukausittain verkkolaskuja. Suomi seuraa muiden maiden hyvää mallia: Iso-Britanniassa jo lähes 90 prosentilla yrityksistä on valmius lähettää verkkolaskuja ja Virossa yrityksistä 95 prosenttia puolestaan vastaanottaa verkkolaskuja. Vedetäänpä Suomi kärkeen tässäkin asiassa!

Miksi? Siksi, että verkkolasku on monin tavoin tehokkaampi, edullisempi, nopeampi ja virheettömämpi tapa lähettää ja vastaanottaa laskuja. Säästät laskuttajien työaikaa. Säästät laskujen tulostus-, postitus- ja materiaalikuluja. Olet ekologinen. Voit saada rahaa nopeammin asiakkailtanne ja aikaistaa eräpäiviä, koska laskut siirtyvät nopeammin asiakkaillenne sähköisesti. Yrityksenne maksuvalmius paranee samalla, kun voitte kotiuttaa myyntisaatavat nopeammin. Asiakkaanne ovat tyytyväisempiä, koska he saavat teiltä virheettömämpiä laskuja.

Kassa.fi -järjestelmästä voidaan lähettää lasku verkkolaskuna tai paperilaskuna. Verkkolaskun käyttöönotto on helppoa: teette vain sopimuksen pankkinne kanssa ja sen jälkeen määrittelette meidän kanssamme pankin antamat yhteystiedot Kassa.fi -järjestelmään.

Toki kaikilla asiakkaillanne ei ole välttämättä valmiutta verkkolaskujen vastaanottoon. Mutta ei hätää, voitte tehdä sopimuksen esimerkiksi Itellan tulostuspalvelun kanssa. Silloin laskut lähetetään Kassa.fi -järjestelmästä verkkolaskuina Itellaan, joka tulostaa ja postittaa laskut vanhanaikaisia paperilaskuja halajaville. Kaikille muille verkkolaskut menevät perille asti sähköisinä.

Kassa.fi -järjestelmässä voidaan myös automatisoida myyntilaskujen koonti. Silloin asiakkaanne saa kaikista laskutusjakson aikana tekemistään ostoista yhden myyntilaskun. Voitte määritellä laskutusjakson, vaikkapa kahdeksi viikoksi. Kassa.fi hoitaa itsenäisesti öisin laskujen koonnin ja lähetyksen verkkolaskuina. Kun tämä ominaisuus yhdistetään esimerkiksi Itellan tulostuspalveluun, voitte unohtaa kaikki laskutusrutiinit.

Kaikki on automatisoitu alusta loppuun. Laskutus rullaa täysin itsenäisesti taustalla.

Lisäksi Kassa.fi hakee maksusuoritukset pankista öisin ja täsmäyttää suoritukset lähetettyihin myyntilaskuihin automaattisesti. Vain maksamatta jätetyt tai virheellisesti maksetut menevät tarkistuslistalle. Jo laskivat rutiinit alas, vai mitä?

 

Kysy meiltä lisää!